Arjantin Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Arjantin Vatandaşlığı

ARJANTİN OTURMA İZNİ

Geçici vizeler en çok talibi olan türlerdir. Bunların arasında çalışma vizeleri, öğrenci vizeleri ve tıbbi vizeler bulunmaktadır.
İş - Çalışma
Arjantin'e iş yapmak için (ücretli veya ücretsiz) seyahat eden yabancıların vizeye ihtiyacı vardır. Stajlar çalışma olarak kabul edilir, bu nedenle çalışma vizesi gereklidir. Bu vize, Arjantin'deki Göç Milli Mütâfikliği (Dirección Nacional de Migraciones) tarafından verilir. Bu tür bir vize için Arjantin'deki Göç Milli Müessesesi tarafından izin verilmesi gerektiğini unutmayın. Bu izin, doğrudan Arjantin'deki müteahhitlik şirketi veya kuruluş tarafından uygulanır. Bazı durumlarda, Konsolosluk izin başvurusunda bulunur. Vize için başvuru ücreti yaklaşık 200 avro'dur. Vizenin verilme masrafları konsolosluğa ödenmek üzere yaklaşık 100 avrodur.
Sizi Arjantin'e gönderen şirket veya kurum Arjantin'de kayıtlı değilse, şirketin veya kuruluşun menşe ülkesindeki yetkililerin ticari referansları ve beyanları Arjantin konsolosluğunda sunulmalıdır.
Çalışma vizesine başvurma şartları şunlardır:
Arjantin'deki şirket veya kurum ile iş sözleşmesi
Sertifikalı bir çevirmen tarafından İspanyolca'ya çevrilen doğum belgesi
Evlilik anlaşması, sertifikalı bir çevirmen tarafından İspanyolca'ya çevrilir
Vize verilmesinden sonra en az bir yıl geçerlilik süresi olan pasaport (her aile üyesi için)
Her bir aile bireyi için 3 pasaport fotoğrafı (4x4; tercihen açık mavi arka plan; ¾ sağ taraf profili)
Çalışma vizelerinin en yaygın türleri şunlardır:
Madde 23 (A) vizesi (İşe Alınan İşçi Sözleşmesi - Geçici Vatandaşlık Vizesi) - Bu vize, Arjantin'deki şirketlerin sözleşmeli çalışanları için verilir. Bunlar maksimum 3 yıl içindir ancak bu süreden sonra uzatılabilir. Aynı zamanda bir CUIL (Código Único de Identificación Laboral) başvurusu yapılması gerektiği anlamına gelen bir yerel eleman olarak değerlendirileceksiniz. Vize almak için Arjantin'deki şirket ile çalışan arasında resmi bir iş sözleşmesi gerekiyor.
18/94 maddesi uyarınca Madde 15 (E) vizesi (Geçici İkamet Vizesi) - Bu vize, yurtdışında şirketleri tarafından en az 6-12 ay süreyle gönderilen çalışanlara verilir. Bir iş sözleşmesi gerekli değildir.
Çalışanlar Arjantin'e geldikten sonra, bir DNI / Ulusal Kimlik Belgesi ve İş Kimliği için CUIL / Benzersiz Kod başvurmaları gerekir. Bu yasal belgeler 'Diğer Hukuki Dokümanlar' bölümünde ele alınmıştır.
Kurallar:
Arjantinli bir şirket ya da kurumla sözleşme yapanlar da konsolosluğunda bir iş sözleşmesi imzalamalılar.
Yabancı şirketlerin Arjantin'e gönderdiği kişiler iş sözleşmesini ilgili şirkette imzalamalı.
Arjantin'de yaşamak için bir izin isteyen geçici çalışma izni başvuranlarının eşleri ve çocukları, aile bağlarının kanıtını göstermelidir. Bu evlilik anlaşması ve uluslararası formdaki doğum belgeleri aracılığıyla yapılabilir.

Eğitim - Okul
Okumak üzere Arjantin'e seyahat eden yabancılar, vizeden muaftır. Öğrenci vizeleri 1 yıl süresince verilir. Öğrenci vizesi, Arjantin Göç Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uzatılabilir.
Öğrenci vizesi alabilmek için Arjantin'de resmen akredite olmuş bir eğitim kurumunda kayıtlı olmanız gerekmektedir. Bu kurumlar arasında orta öğretim / lise, üniversite veya yüksek lisans eğitimi yer almaktadır. Bu kurumlardan birinde kayıt olmasını ispatlamak için aşağıdaki belgeleri sunmalısınız:
Okulun, kurumun veya üniversitenin kayıtlarının doğrulanması. Bu mektup, Arjantin Eğitim Bakanlığı tarafından yasallaştırılmalıdır.
Arjantin büyükelçiliği tarafından verilen kayıt belgesi (karar 1523/90) - Arjantin'de eğitim almak için gereklidir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Arjantin Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Arjantin Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Arjantin vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Diğer Koşullar ve Belgeler :
Vize verilmesinden sonra en az 1 yıl geçerliliği olan pasaport
Dört standart boy pasaport fotoğrafı (4x4, tercihen açık mavi arka plan; ¾ profil sağ taraf)
Uluslararası formda sertifikalı doğum belgesi
İyi davranış beyanı. Bu, normalde ulusal polisinizden gelen sabıka kaydınızın bir kopyası olacaktır (açıktır ki, herhangi bir suç içermeyen bir not belgesi arıyor olacaklardır).
Tıbbi bildiri (bu form konsolosluk tarafından verilir)
Herhangi bir cezai öncül bulunmamasının onaylı beyanı (konsolosluğun bulunduğu yerde imzalanmış)
Başvuru ücretinin ödenmesi
Yeterli ekonomik fonun kanıtı. Öğrencinin gelirinin kendi geliri yoksa, Arjantin'de iken öğrencinin tüm giderlerini karşılayacağını garanti eden velilerin beyanı konsolosluğa imzalanmalıdır.
Not: Öğrenci küçükse, ebeveynler konsolosluğa bir seyahat onayı beyanı imzalamalıdır.
Yatırımcılar
Arjantin'e yatırım yapmak istiyorsanız, size bir ikamet vizesi verilmelidir. Bu vizeye başvurmak için ticari, üretim veya hizmet faaliyetlerinde minimum 1,500,000 AR $ tutarında bir yatırım yapmanız veya bu miktarı nasıl ve nereye yatırım yapacağınız konusunda ayrıntılı bir planınız olması gerekir. Diğer gereklilikler sahiplik belgesi, iyi davranış bildirgesi, ticari veya profesyonel referanslar, geçerli bir pasaport ve dört adet standart boyutlu pasaport fotoğrafıdır.
Emeklilik ve kiracılık
Emeklilik vizeleri, elinde en az 2.000 AR $ aylık geliri olan insanlara verilir. Başvurudaki şartlar, dört standart boy pasaport fotoğrafı, doğum belgesi, iyi niyet beyanatı, geçerli pasaport ve başvuru ücretinin ödenmesi şeklindedir.
Yurtdışında yapılan yatırımlardan en az AR $ 2,500 eşit gelir elde ederseniz, rentista vizesi için başvurabilirsiniz. Bu vize, 3 yıl süresince verilir ve yenilenebilir.
Tıbbi tedavi
Arjantin'de tıbbi tedavi isteyen sağlık sorunları olan yabancı uyruklular, Dirección Nacional de Migraciones'de 1 yıllık çoklu girişli tıbbi vize başvurusunda bulunabilirler. Yaşları yetersiz olan engelliler ya da bireyler, sağlıkları nedeniyle yalnızca seyahat edip ikamet edemezler; doğrudan aileye, bakıcıların yasal temsilcilerine vize için başvurma fırsatı bulurlar.
Bu vizeye başvurmak için hastanın tıbbi kayıtları ve Arjantin'de nereden ve hangi tıbbi tedavinin alınacağı konusunda bilgi gereklidir. Bir kamu hastanesinde tedavi isteniyorsa, hastane müdürü tarafından bir açıklama imzalanmalıdır. Özel bir klinikte veya doktorda tedavi isteniyorsa, ifade Sağlık Dairesi tarafından yasallaştırılmalıdır.
Kültürel Değişim Programları (Rotary International, YFU, AFS)
Kültürel değişimin bir parçası olarak Arjantin'e seyahat eden tüm yabancıların vizeye ihtiyacı vardır. Bu vizenin geçerliliği 1 yıldır ve başvuranın ikamet ettiği ülkedeki Konsolosluğa başvurmak zorundadır. Önceden vasıtayla kişisel bir randevu almanız önerilir. Kültür değişimi vizesini elde etmek için, başvuranın tüm masraflarının kültür kurumunun kapsadığı belirtilmiş bir mektup sunulmalıdır. Bu mektubun kurumun resmi temsilcisi tarafından imzalanması ve Arjantinli bir noter tarafından onaylanması gerekiyor. Ayrıca, bu mektup, başvuranın kişisel verilerini, Arjantin'deki adresini ve başvuranın eğitim göreceği eğitim kurumunu ve davet edilen kurumun bir garanti beyanını içermelidir.
Gereksinimler:
Vize verilmesinden sonra en az 1 yıl geçerliliği olan pasaport
Dört standart boy pasaport fotoğrafı (4x4, tercihen açık mavi arka plan; ¾ profil sağ taraf)
Uluslararası formda sertifikalı doğum belgesi
İyi davranış beyanı. Bu, normalde ulusal polisinizden gelen sabıka kaydınızın bir kopyası olacaktır (açıktır ki, herhangi bir suç içermeyen bir not belgesi arıyor olacaklardır).
Tıbbi bildiri (bu form konsolosluk tarafından verilir)
Herhangi bir cezai öncül bulunmamasının onaylı beyanı (konsolosluğun bulunduğu yerde imzalanmış olmalı)
Başvuru ücretinin ödenmesi
Davetkar kurumun mektubu (yukarıda ayrıntılı olarak belirtildiği gibi)
Vatandaşlık
Nasıl Arjantin vatandaşı olunur ?
Arjantin vatandaşlığı yalnızca birkaç yıl sonra uygulanabilir. Bir Arjantin vatandaşı olmak için genellikle Arjantin'de 2 yıldır ikamet etmeniz ve belirli koşulları yerine getirmeniz gerekir.
Çoğu durumda, aşağıdaki koşulların çoğunu veya tümünü yerine getirmeniz gerekir:
18 yaşından büyük olmak
Arjantin'de kesintisiz olarak en az 2 yıl ikamet, Dirección de Migraciones'da belgelendirmek
Menşe ülkenizdeki Arjantin konsolosluğunca yasallaştırılmış nüfus cüzdanı belgesi
DNI ve pasaportunuzun bir kopyası
Ikamet belgesi
Yeterli fonların ve / veya bir iş sözleşmesinin kanıtı
Arjantinli çocuklarınız varsa, doğum belgesinin bir kopyası ve Göçmenlik bürosunun bir sertifikası
Çifte Milliyet
Arjantin;
Şili, Kolombiya, Ekvator, El Salvador, Honduras, İtalya, Nikaragua, Norveç, Panama, İspanya, İsveç ve Birleşik Devletler olmak üzere çifte uyrukluk tanıması konusunda anlaşmaya varmıştır.
DNI (Dokümantasyon Nationional de Identidad)
DNI, bir sosyal güvenlik numarasıyla karşılaştırıldığında en iyi olan küçük bir belgedir. DNI belgesi kimliğiniz hakkında bilgi içerir. Bu belgede en önemlisi kişisel numaranızdır. Bir sözleşmeye girdiğinizde DNI numaranız gerekecektir.
DNI'nizi elde etmek için, yaşadığınız bölge üzerinde yargı yetkisine sahip olan Registro Nacional de las Personas'a 90 gün içinde kayıt yaptırmanız gerekecektir. DNI hakkında daha fazla bilgi için resmi ülke web sitesini ziyaret edebilirsiniz. DNI'nin maliyeti 60 TL'dir.
Gereksinimler:
Orijinal doğum belgesi ; Menşei ülkenizdeki Arjantin konsolosu veya Lahey Mührü'nden apostil ile yasallaştırılmışsa, menşe ülkesi Lahey Sözleşmesini onayladıysa
Göç Milli Müessesesi tarafından verilen ikamet belgesi
Kişisel adresinizi belirten bir belge


Arjantin vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Çocuklara Sosyal Koruma için Evrensel Ödenek
ANSES tarafından da ele alınan bu fayda, işsiz olan veya asgari ücretin altında kazanan ve 18 yaşın altındaki çocukları içindir. Bu yardımın amacı, çocukların ve gençlerin okula devam etmelerini, düzenli sağlık testleri yapmalarını ve zorunlu aşılama programına uymalarını sağlamaktır. Bunların hepsi ödenek toplamak için zorunlu koşullardır.
142 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sağlamasının yanında Avrupa ve Amerika kıtalarına giriş ve çıkışlarda çok daha kolay işlem sağlamaktadır.


Arjantin'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir Merkezinde Daire (1 yatak odası) 7,280,99 ARS
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 5,505.76 ARS
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 13,946,97 ARS
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 10,621.52 ARS
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 38.620.55 ARS
Metrekare fiyat Daire merkez dışında 29.638.68 ARS
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 15.886.04 ARS
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Fiyat 26.98
Nerede yaşamalı ?
Arjantin'de yaşamak, güzel, çeşitlilik arz eden ve kültürel olarak zengin bir ülkede tatmin edici bir yaşam sözü verir. Güney Amerika'nın ikinci büyük ülkesi ve dünyanın en büyük 8. ülkesidir.
Dört ana bölüme ayrılmıştır: Pampas, merkezdeki düz bir arazi alanı; Patagonya; güneydeki geniş bir alan; alt tropikal Kuzey ve And Dağ aralığı.
Arjantin Avrupalı ​​etkileri nedeniyle ünlüdür ve başkenti Buenos Aries genellikle Paris ve Roma gibi Avrupa şehirleriyle karşılaştırılmıştır. Ayrıca, kırsal alanları ve Arjantin kültürünün bugünlerde önemli bir yeri olan Gauchos, Arjantinli kovboyların geleneksel yaşamı ve değerleri ile tanınır.
Göçmen iş ve kariyer fırsatları
Son ekonomik kriz sırasında bir çok yerel Arjantinli işini kaybetti ve durum yavaş yavaş gelişirken, Arjantin'de yaşayan yabancı göçmenler için iş olanakları bulunmamaktadır.
Akıcı İspanyolca konuşabilen insanlar Arjantin'de yaşarken istihdam etme şansını artıracak, batı ülkelerinde kazanılana kıyasla nispeten düşük maaş için çalışmaya hazırlanıyorlar. Arjantin'de yaşayan birçok gurbetçi, ingilizce yabancı dil öğretmeni olarak çalışıyor ve yerli İngilizce konuşanlar için daima iş olanakları var. İşler ayrıca turizm endüstrisinde düzenli olarak bulunabilir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın